[-]
کلمات کلیدی
سالمندان نور روز بررسی بر اثر روانی سلامت

بررسی اثر نور روز بر سلامت روانی سالمندان
#1

بررسی اثر نور روز بر سلامت روانی سالمندان   

     
نویسندگان: زهره کرمی، رستم گلمحمدی *، احمد حيدری پهلويان، رشيد حيدری مقدم ، جلال پورالعجل    
دانشيار گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت و مرکز تحقيقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، golmohamadi@umsha.ac.ir    

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

چکيده مقاله: 
   

مقدمه: استفاده از نوردرماني در درمان بيماری­های روانی از قبيل افسردگی فصلی و اختلالات ريتم سيرکادين بسيار رايج است. نوردرمانی با استفاده از نور طبيعی يا مصنوعی انجام می­گيرد که می­تواند نقش پيشگيرانه در ايجاد اختلالات مذکور داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزيابی اثر نور روز بر بهبود عوامل ذهنی سلامت سالمندان انجام شده است.
 
مواد و روش­ها: در اين مطالعه مداخله­ای، 19 نفر (7مرد و 12زن) از واجدين شرايط ورود به مطالعه ساکن در مراکز نگهداری سالمندان همدان انتخاب شدند. از شرکت‎کنندگان خواسته شد، روزانه دو ساعت از ساعت 9:00 تا 10:00 صبح و ساعت 4:00 تا 5:00 عصر به مدت يکماه در معرض نور خورشيد قرار گيرند. ميزان سلامت عمومی و خواب آلودگي سالمندان قبل و بعد از مداخله با پرسشنامه سلامت عمومی GHQ و مقياس خواب آلودگی کرولينسکا (KSS) ارزيابی شد.
 
يافته ­ها: ميانگين نمره سلامت عمومی پس از مداخله از 36/31 به 29/89 کاهش يافت (0/003= P). نتايج حاکی از افزايش سطح خواب آلودگی از ساعت 3:00 تا 7:00 بامداد و کاهش آن در طول روز بويژه از ساعت 13:00 تا 20:00 بود (0/001= P).
 
نتيجه ­گيری: نوردرماني می­تواند باعث تنظيم ريتم بيولوژيک و چرخه خواب - بيداری و در نهايت اصلاح وضعيت سلامت روانی سالمندان شود. پيشنهاد می­شود سالمندان به صورت برنامه­ريزی شده صبح و عصر در معرض نور خورشيد قرار گيرند. اين روش می­تواند به عنوان يک روش کمکي در پيشگيری و درمان اختلالات خلقی و خواب در سالمندان به کار رود.

واژه‌های کلیدی: نور درمانی، افسردگی، اضطراب، سالمندان، پرسشنامه GHQ، پرسشنامه KSS،

نوع فایل:PDF
تعداد صفحات:7
منبع:مجله ارگونومی

.pdf   iehfsj-v1n2p49-fa.pdf (اندازه 710.73 KB / تعداد دانلود: 348)
پاسخ
  


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
2 مهمان