[-]
کلمات کلیدی
سم تداخلات انواع شناسی

انواع تداخلات سم شناسی
#1
انواع تداخلات سم شناسی

یکی از بحث های که بین داوطلب ها وجود داره و باعث سردرگمی میشه مربوط به تداخلات سم شناسی هست.بررسی های ک انجام دادم حتی بین منبع رفرنس که کتاب استیسی هست با کتاب دکتر شاه طاهری هم تا جای که خاطرم هست تناقض های دیده شد.مطلبی که در ادمه ارایه میدم بر اساس برایندی از استیسی و سوالات سال های قبل و کتاب شاه طاهری هست که امیدوارم علامت سوالات رو رفع کنه و کارایی داشته باشد.
تداخل مستقل: 4=2+4  مثال:اسیدسولفوریک و فیوم سرب
تداخل کاهشی(آنتاگونیستی): 3=1+0 مثال:کافئین و الکل_ جیوه و  BAL_ سرب و EDTA _ اتانول و زایلن
تداخلات افزایشی: 6=2+4 ➡️خاصیت تجمع پذیری مثال:حشره کش های ارگانوفسفره: فنتیون_تمفوس_دیازینون_نالد_گازسارین_ گلیفوزات(علف کش).
تداخلات تقویتی(بالقوه): 9=3+0 مثال:الکل و تتراکلرید کربن، ایزوپروپانل و کلروفرم، ملاتیون و پاراتیون
8=6+6 تولوئن و بنزن، تولوئن و زایلن
تداخلات هم افزایی(سینرژیسم): 25=4+2
حالت تشدید دارند مثل: سیگار و ازبست، سیگار و تالک، استایرن و تری کلرو اتیلن، nهگزان و متیل n بوتیل کتون(۲_بوتاتول)، تتراکلرید کربن و استایرن، کبالت و انتی بیوتیک، اندوتوکسین و کلوگان
سنتزهای کشنده: بیشتر محصولات حاصل از واکنش های مرحله اول که شامل تبدیل:
پاراتیون به پاراکسون
اتیلن گلیکول به اگزالیک اسید
متانول به فرم آلدهید
فلوراستات به فلورسیترات
نیتروبنزن به نیتروزبنزن
آرسنیک به آرسنیک 3 ظرفیتی

این قسمت از درس سم شناسی بسیار سوال خیز هست و سعی کنید تسلط داشته باشید.
موفق باشید
مهندس سامان روشنی دانشجوی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای
پاسخ
  


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
2 مهمان