[-]
کلمات کلیدی
ارگونومی ارشد رتبه مصاحبه سال 94

مصاحبه با رتبه 9 ارشد ارگونومی سال 94
مصاحبه با رتبه 9 کنکور ارشد ارگونومی سال 94
 تاریخ مصاحبه: 94/04/14                                
مصاحبه‌کننده: انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران

سلام لطفاً خودتان را معرفی کنید؟
محمد اله رضایی هستم لیسانس مهندسی بهداشت حرفه‌ای
در کنکور ارشد امسال چه رتبه‌ای کسب کردید؟
رتبه 9 رشته ارگونومی
ورود به مقاطع  کاردانی و لیسانس شما در چه سال‌های بود و در کدام دانشگاها؟
سال 86 رشته مبارزه با بیماری‌ها وارد دانشگاه علوم پزشکی ایران شدم و سال 89 به رشته بهداشت حرفه‌ای تغییر رشته دادم و در علوم پزشکی زاهدان تحصیل کردم
قبل از کنکور چه رتبه‌ای را برای خودتان متصور بودید؟ و بعد از آن چه طور؟ فکر می‌کردید امسال با رتبه 9 قبول بشوید؟
قبل از کنکور رتبه 5 رو تصور می‌کردم و بعد از کنکور رتبه خودمو بین 15 تا 20 تخمین زده بودم
سال قبل هم شرکت کرده بودید؟ رتبه شما چند شده بود؟
بله سال قبل بهداشت حرفه‌ای شرکت کرده بودم و رتبم حدود 130 شد که انتخاب شهر رو انجام ندادم
تقریباً از چه زمانی مطالعه برای آزمون را شروع کردید؟ و روزانه چند ساعت می‌خواندید؟
از چند هفته قبل از عید شروع کردم و در ابتدا حدود 5 تا 6 ساعت که ماه آخر فکر کنم 4 ساعت می‌خوابیدم به نظر من زمان صرف شده مهم نیست مهم‌تر از اون برای ارشد داشتن جزوه‌های مناسب و تمرکز روی اونهاست.
نحوه خواندن دروس چگونه بود؟ مثلاً در طی چند هفته یک درس را کاملاً مطالعه می‌کردید و بعد سراغ درس دیگر می‌رفتید یا اینکه روزتان را همزمان به چند درس اختصاص می‌دادید؟
دو درس در روز انتخاب می‌کردم یک درس خواندنی و یک درس مسئله دار مثل فیزیک یا ریاضی هر کدام که تمام می‌شد جایگزین قرار می‌دادم درسی مثل ریاضی یا فیزیک با یکی دو ساعت جوابگو نیست و باید حداقل 3 ساعت کار به شه و تو یک مبحث نتیجه لازم کسب به شه
به تنهایی مطالعه می‌کردید یا به همراه شخص یا اشخاص خاصی پیش می‌رفتید؟
تنها، خدمت سربازی بودم و همین تیر ماه خدمتم تمام شد
چند وقت یک‌بار تفریح داشتید؟
به نظر من خدمت نکته مثبتی در قبولیم بود  که باعث می‌شد فقط به درسم برسم تفریح خاصی نداشتم فقط شاید به خودم گاهی مرخصی می‌دادم، کنکور ارشد دیگه مانند کنکور لیسانس نیست و انسان میدونه که آینده خیلی مهم‌تر از اینکه که بخوای به تفریح و کارای جانبی برسی...تمام انرژیمو برای رسیدن به هدفم گذاشته بودم که خوشبختانه نتیجه مطلوب بود.
مکان مطالعه برای شما فرقی هم می‌کرد؟ بیشتر درکجا مطالعه می‌کردید؟(اتاق خوابگاه/منزل/سالن مطالعه ...)
نه خودم رو درگیر این موضوع هیچ وقت نکردم همیشه شرایط ایده آل نیست ولی در کل فضای اتاقی که درس میخونم هرچه بزرگتر باشه بازده بهتری داره کمتر حواسم پرت میشه
برای خواندن کدام درس بیشتر زحمت کشیدید؟
ارگونومی، ریاضی
تا روز آزمون هر درس را چند بار مرور کردید؟
سؤال سختی بودش حساب نکردم همیشه به خودم گفتم من هر چی رو یک بار به خونم دیگه فراموش نمی‌کنم و واقعاً کمکم کردش
برنامه تست زنی شما به چه صورت بود؟ و از کی شروع به زدن تست کردید؟
در ابتدا تستهای سنوات قبلی رو بررسی کرده بودم و طبق آنها تقریباً برناممو جلو می‌بردم. یک ماه که خوندم و به یک حجم مناسبی از مطالب رسیدم تست رو هم کنارش کار می‌کردم.
ایا شما موفقیت خودتان را در این آزمون بیشتر با خواندن منابع کتابی می دانین یا با خواندن جزوات؟.
جزوات قطعاً بازده ای بهتری دارن کتاب در صورتی جوابگو هست که شخص وقت زیادی داشته باشه و بتونه کامل کتاب رو مطالعه کنه و خلاصه نویسی انجام بده در کنارش
نظر شما در مورد شرکت در آزمونهای آزمایشی که توسط مؤسسات برگزار می‌شود چیست؟
زیاد موافق این کار از نظر سطح آزمون نیستم ولی نظم خوبی رو به روند مطالعه می‌ده ولی آگه سطح آزمون پایین باشه درصد فرد به صورت کاذب بالا می‌ره که نتیجه خوبی به همراه نداره.
در طول مطالعه ناامید هم می‌شدید؟ چه عاملی در درس خواندن شما با انرژی دوباره نقش داشت؟
ناامید چرا؟! شعر معروف: در ناامیدی بسی امید است/پایان شب سیه سپید است. این رو به ما میگه انسانی که ناامیدم هست باز هم ته دلش امید داره... عامل انرژی بخش، امید به کمک خداوند و پیشرفت هرروزه در درس خوندن بودش هیچ روزی بد درس نخوندم  یا کلاً اون روز کم درس خوندم یا اگرم شروع کردم هدفم رو قوی‌تر تجسم کردم.
چه کسانی که در قبول شدنتان تأثیر بسزایی داشتند؟ این افراد چگونه به شما کمک کردند؟.
دوستی در محل خدمتم داشتم با اینکه مدرک دیپلم داشت اما همیشه منو تشویق می‌کرد و از درس خواندن من لذت می‌برد، بعضی،وقت‌ها  با علاقه پای درس من می نشست که واقعاً روحیه بخش بود...ازت ممنونم دوست خوبم!!
اگر به عقب برگردید چه تغییری در شیوه خواندن درس خواندنتان می‌دادید؟
زبان بیشتر میخوندم
به نظر شما داوطلبان رشته شما  بیشتر در چه درس‌های رقابت دارند و چه درس‌هایی در این رشته تعیین‌کننده هستند؟

کلیات ارگونومی، تشریح و فیزیولوژی انسانی، ریاضی
فکر می‌کنید رقبای جدی شما بیشتر از کدامیک از رشته‌های لیسانس هستند؟ به چه دلیل؟
هوشبری، بهداشت حرفه‌ای هوشبری و اتاق عمل به دلیل قوی بودن در مباحث آناتومی و فیزیولوژی و پایه ریاضی و فیزیک مناسب بهداشت حرفه‌ای هم به دلیل پایه ارگونومی و مباحث مدیریتی و روانشناسی
در مورد رشته‌ای که قبول شدید بیشتر بگویید. آینده رشته شما را چطور می‌بینید؟ بیشتر در کجاها می‌توانید مشغول به کار شوید؟
در حال حاضر که فیلد کاری مشخصی برای این رشته در ایران تعریف نشده و کارهای تحقیقی و تدریسی انجان میشه ولی طی 10 سال آینده به گفته دکتر مختاری نیا مدیر گروه ارگونومی دانشگاه بهزیستی و توانبخشی که دکتری فیزیوتراپی دارن جایگاه خودش رو در ایران پیدا میکنه
به کار شدن  پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع ارشد نیز فکر می‌کنید؟
من همین الانم به کار فکر می‌کنم یعنی درس و کار با هم، ولی قصد گرفتن دکتری رو دارم
برای آزمون دکترا نیز می‌خواهید همین رشته را ادامه دهید؟ به چه دلیل؟
در ایران که هنوز دکتری این رشته نیومده ولی زمزمه‌های هست که قراره چند تا از دانشگاه‌ها دکتری بگیرن...ارشد پلی برای گرفتن دکتری...اول دکتری ارگونومی در اولویت بعد از آن  بهداشت حرفه‌ای
در صورت امکان نقاط ضعف و نقاط قوت دانشگاهی که به احتمال زیاد  پذیرفته  شوین را شرح دهید؟
احتمال دانشگاه تهران هستش ولی طبق اطلاعات موجود انتخاب دومم یعنی ایران رو قبول میشم که نقطه ضعفش میتونه این باشه که سال اولی که ارگونومی میگیره و نقطه قوتش گروه بهداشت حرفه‌ای خوبیه که داره و امکانات تحصیلی و رفاهی کاملاً مناسب دانشگاه  و مهم‌تر از همه اینکه کاردانی رو ایران گرفتم و با جوش تقریباً آشنا هستم
شما آلان رتبه 9 کنکور ارشد هستید حاضر خواهید بود به داوطلبان کنکور سال بعد راهنما باشید

اگر قابل باشم چرا که نه باعث خوشحالی و افتخار
در نهایت چه توصیه‌ای برای داوطلبان این رشته دارید؟
رشته‌ای هستش که علاقه میخواد و به این فکر کنین که با یاد گیری این علم میتونین عامل مهمی در پیشگیری ناراحتی‌های اسکلتی-عضلانی، روانی و...قشر زحمت کش کارگر و به صورت کلی افراد جامعه باشین
خیلی ممنون وقتان را در اختیار ما قرار دادین. برای شما آرزوی موفقیت داریم
خواهش می‌کنم امیدوارم مفید بوده باشه و برای تمام داوطلبان این رشته و انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران آرزوی موفقیت روز افزون دارم
پاسخ
سلام. خسته نباشید ميخواستم بپرسم از آقای رضایی که جزوات کدام اساتیدو برای کنکور مطالعه کردن؟
پاسخ
(08-03-2015، 10:34 AM)روژین نوشته: سلام. خسته نباشید ميخواستم بپرسم از آقای رضایی که جزوات کدام اساتیدو برای کنکور مطالعه کردن؟
پاسخ
سلام.
می خواستم ببینم آقای رضایی جزوات چه موسسه ای و استفاده میکردن ؟
و جزوات کدوم اساتید بهتر بوده
ممنون
پاسخ