[-]
کلمات کلیدی
حرفه 1401 بهداشت رتبه دکترای مصاحبه سال

مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 1401
#1
مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 1401

با سلام و احترام و تبریک به شما و ضمن قدردانی از وقتی که برای پاسخگویی به سوالات مهم داوطلبین سالهای بعد گذاشتید،  لطفاً خودتان را معرفی کنید.
به نام خدا، محمدجواد شیخ مظفری هستم متولد شهر کرمان و سال 1376، رتبه 1 کتبی و رتبه 1 کل آزمون دکتری تخصصی سال 1401 رشته مهندسی بهداشت‌ حرفه‌ای و پذیرفته شده‌ی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
در مقطع ارشد از كدام دانشگاه، چه رشته ای، چه سالی و با معدل چند فارغ التحصیل شده اید؟
در حال حاضر که در حال پاسخگویی به سوالات مصاحبه شما هستم هنوز فارغ التحصیل نشدم و هفته آینده دفاع پایان نامه دارم. بنده در سال 98 با رتبه 8 پذیرش دانشگاه تربیت مدرس رو برای مقطع کارشناسی ارشد کسب کردم و معدل کل بنده تا الان 52.18 می‌باشد.
آیا برای قبولی از سهمیه خاصی استفاده کرده اید؟
خیر سهمیه آزاد بودم . هر چند که برای مقطع دکتری سهمیه خیلی تاثیری ندارد مگر اینکه ظرفیت هر دانشگاه برای اون رشته 3 نفر یا بیشتر باشه. از اونجایی اکثر دانشگاه‌های برای مقطع دکتری 2 نفر میگیرن لذا سهمیه خیلی تاثیر گذار نیست. همچنین در صورتی که در مرحله کتبی جز 2 برابر ظرفیت مجاز نیز باشید سهمیه براتون اعمال نمیشه. پس به طور کلی سهمیه در مقطع دکتری تاثیر خیلی زیادی ندارد.
در آزمون دکترا نمرات کتبی و مصاحبه شما به چه شکل بود و نقاط قوتی که به قبولی شما کمک کردند رو لطفا بفرمایید.
نمره‌های خام دروس به درصد و نمره‌های تراز به درصد به ترتیب به صورت زیر می‌باشد:
بهداشت حرفه‌ای: 34 درصد          100 درصد
زبان انگلیسی عمومی: 96 درصد   100 درصد
آمار و روش تحقیق: 14 درصد         25 درصد
استعداد تحصیلی: 17 درصد          30 درصد
نمره مصاحبه از 50: 44
نقطه قوت من درصدهای کتبی بالا و رزومم بود. همانطور که مشاهده میکنید من در آزمون کتبی دو تا از دروس اصلیم که شامل تخصصی با ضریب 5 و زبان انگلیسی عمومی با ضریب 3 می‌باشد، تراز 100 درصد بدست آوردم که در کسب رتبه 1 کتبی من خیلی تاثیر گذار بود. برای دروس آمار و روش تحقیق و استعداد تحصیلی هم بخاطر اینکه همزمان هم در حال انجام کارهای پایان نامه و هم مطالعه برای کنکور بودم و برنامم خیلی فشرده بود فرصت مطالعه نداشتم و مجبور شدم این دروس رو کنار بزارم. از اونجایی که هنوز فارغ التحصیل نشدم، نسبت به سایر دوستانی که مثل من در حال تحصیل بودن و حتی فارغ التحصیل شده بودن رزومه خوبی جمع‌آوری کرده بودم که باعث شد در مصاحبه هم در قسمت رزومه نمره خوبی داشته باشم.
از چه زماني مطالعه براي آزمون دکترا رو  شروع کردین و آیا در دکترا هم مثل سایر مقاطع مقدار ساعت مطالعه مورد مهمی محسوب می شود؟
بنده از ترم اول ارشد به طور جدی تمرکزم را روی جمع آوری رزومه و صحبت و مشورت با رتبه های برتر سال‌های گذشته گذاشتم و از تجربیات این عزیزان استفاده کردم و به طور دقیق از مرداد ماه سال 1400 به طور جدی مطالعه خودم برای کنکور دکتری آغاز کردم. در ابتدا و ماه اول در حدود روزی 4 الی 5 ساعت درس میخوندم اما در روزهای آخر و یک هفته به کنکور حدودا 13 ساعت مطالعه و برنامه ریزی داشتم. همچنین در حین مطالعه برای کنکور روی جمع آوری رزومه رو هم تمرکز داشتم. در اسفند ماه مدرک زبان MSRT با نمره 75 و در تیر ماه مدرک زبان MHLE رو با نمره 75 موفق شدم بدست بیارم که برای مصاحبه خیلی کمک کننده بود نمره این دو مدرک.
کتاب‌ها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس به تفکیک کدام ها هستند؟
عوامل شیمیایی: پاک کننده‌های هوا تئودر و ترجمه دکتر جعفری، روش های مهندسی کنترل آلودگی هوا، روش های کنترل ذرات (دکتر بهرامی)، جزوه کنترل آلاینده های دکتر گلبابایی، سوالات آخر فصل کتاب اوییس تئودر، نمونه برداری و تجزیه آلاینده های هوا (دکتر بهرامی) – 3 جلد،جزوه آماده سازی نمونه دکتر شاه طاهری،
 Air Pollution: Its Origin and Control، Air Pollution Control Engineering Lawrence K. Wang، Air Pollution Control Engineering - Noel De Nevers، Air Pollution Control: A Design Approach
سم شناسی: سم شناسی شغلی، صنعتی و محیطی ترجمه دکتر شاه طاهری (سه جلد)، سم شناسی شغلی –استیسی، سم شناسی شغلی- دکتر شاه طاهری، درسنامه جامع سم شناسی شغلی- خانم مهندس نفیسه نصیرزاده (برای جمع بندی یک ماه به کنکور مناسب است)
صدا و ارتعاش: مهندسی صدا و ارتعاش: در صنعت و محیط زیست (دکتر گلمحمدی)، مبانی اکوستیک و مهندسی کنترل فصل 6 و 8  صدا درصنعت (دکتر برخورداری)، کتاب بل، مهندسی کنترل صدا در صنعت از دکتر خوانین، جزوه صدا و ارتعاش دکتر خوانین، جزوه صدا و ارتعاش دکتر برخورداری. مهندسی کنترل ارتعاش در صنعت دکتر خوانین، مدیریت صدا و ارتعاش در محیط های کار دکتر علیمحمدی.
روشنایی: مهندسی روشنایی دکتر گلمحمدی.
پرتو: Introduction To Health Physics : Cember, Herman، جنبه های بهداشتی پرتوهای یونساز (دکتر منظم)، جزوه دکتر نصیری،
تنش های حرارتی: انسان و تنش های حرارتی محیط کار (دکتر گلبابایی) فصل شاخص‌ها، تنظیم شرایط جوی دکتر گلمحمدی، جزوه دکتر نصیری و دکتر گلبابایی (حتما مطالعه شود)، محاسبات تاسیسات ساختمان-مجتبی طباطبایی.
ایمنی: ایمنی برای مهندسی (تالیف بروئر، ترجمه محمد فام)، مهندسی حریق گلمحمدی (شماره استانداردهای NFPA، فاصله و تعداد اسپرینکلر، انواع و تعداد دتکتور، فاصله کپسول ها مهمتر از بقیه قسمت ها)، ایمنی کاربردی در صنایع (دکتر حبیبی)، ایمنی و خطای انسانی: شناسایی، ارزیابی و مدیریت خطاهای انسانی و واکاوی قابلیت اطمینان انسان  (دکتر جهانگیری)، مدیریت و ارزیابی ریسک (دکتر جهانگیری)- جلد 1 و 2، خلاصه جزوه خطای انسانی حاج حسینی، انواع متودها و روش‌های مربوط به ایمنی و ارزیابی ریسک از مقالات منتشر شده توسط اساتید ایمنی. مهندسی ایمنی پیشرفته دکتر حلوانی، مهندسی ایمنی سیستم ها و مدیریت ریسک دکتر حلوانی.
ارگونومی: روش های ارزیابی ارگونومی مهندس علی اکبر کیخا مقدم، ارگونومی و ایمنی در طراحی ابزار دستی، دکتر جبرائیل نسل سراجی، ارگونومی در عمل دکتر علیرضا چوبینه، نوبت کاری، مشکلات و رهیافت ها دکتر علیرضا چوبینه، مهندسی عوامل انسانی در صنعت و تولید دکتر علیرضا چوبینه، شیوه های ارزیابی پوسچر در ارگونومی شغلی، دکتر علیرضا چوبینه، اصول ارگونومی در طراحی سیستم های حمل دستی کالا دکتر حسن صادقی نائینی، جزوه های  دکتر سراج و دکتر ذاکریان، بررسی مقالات منتشر شده توسط اساتید ارگونومی در زمینه ارگونومی شناختی، و رو شهای ارزیابی ریسک مشترک بین ایمنی و ارگونومی، کتابچه OEL.
در انتها پیشنهاد میکنم که برای کتاب‌های ترجمه شده، نسخه‌های رفرنس رو بعد از مطالعه کتب ترجمه شده تهیه و مورد مطالعه قرار بدهید.
برای مصاحبه دکترا چه مواردی باید مدنظر داوطلب باشه که داوطلب باید در دوره ارشد به جمع آوری این موارد توجه ویژه داشته باشد؟
برای شروع مطالعه دکتری پیشنهاد میکنم که حتما حتما قبل از خوندن کتب سوالات 10 سال اخیر رو مورد بررسی و مطالعه قرار بدید و با این رویکرد که میدونید از هر کتاب چه قسمت هایی بیشتر مد نظر اساتید است، اون قسمت‌ها رو مورد مطالعه قرار بدهید. قطعا هر کتاب نیاز نیست به صورت 100 درصد مطالعه شود و باید بیشتر قسمت هایی مطالعه بشه که در چند سال اخیر بیشتر مورد توجه اساتید بوده، و بعد از تسلط کافی روی اون قسمت ها، به سایر قسمت های خوانده نشده مراجعه شود. از اونجایی که تعداد منابع بسیار زیاد است پیشنهاد میکنم بعد از 3 الی 4 دور مطالعه کتاب ها حتما حتما خلاصه نویسی انجام شود تا در هفته‌های اخر مورد مطالعه قرار بدید. از اونجایی که برای قبولی 50 درصد نمره کتبی و 50 درصد مصاحبه و رزومه تاثیر گذار است سعی کنید تا حد امکان بحث جمع آوری رزومه رو هم مد نظر قرار بدید، داشتن رزومه خوب و نمره کتبی بالا میتونه تا حدی مشکلات افراد رو در مصاحبه حضوری کاهش بده. از زبان انگلیسی غافل نشید، حتما حتما خودتون رو توی این درس قوی کنید و از اونجایی این درس ضریب 3 داره لذا درصد بالای 70 قطعا رتبه کتبی بالا رو برای شما تضمین میکنه.
لطفا در صورت تمایل مواردی که در مصاحبه دکترا داشتید مثل مقاله،کتاب، تدریس و... رو برای راهنمایی بیشتر داوطلبین بیان کنید .
3 مقاله ISI
3 مقاله PubMed
7 مقاله اسکوپوس
2 مقاله با نمایه chemical abstract
و 13 مقاله علمی پژوهشی با نمایه ISC
4 طرح تحقیقاتی تصویب شده زیر نظر دانشگاه
2 مدرک زبان MSRT و MHLE با نمره 75
5 مقاله به صورت پوستر در همایش‌های داخلی و بین المللی
2 ترجمه کتاب
آیا همچنان در آزمون دکترا زبان حائز اهمیت هست و برای زبان چه منبع مطالعاتی داشتید؟
از اونجایی که درس زبان ضریب 3 در کنکور دکتری دارد لذا کسب درصد بالا در این درس در کسب رتبه کتبی خیلی خوب بسیار تاثیر گذار خواهد بود. یکی از دلایلی که من رتبه 1 کتبی شدم، درصد 96 زبان (تراز 100 درصد) من در آزمون بود. همچنین از اونجایی که در مقاطع ارشد و دکتری بیشتر کتب به صورت رفرنس و به زبان انگلیسی هستند لذا تسلط به زبان انگلیسی و مطالعه منابع مناسب بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
از اونجایی که درس زبان، درس مورد علاقه من هستش لذا منابع بسیار زیادی در حین کنکور مطالعه کردم، اما به طور کلی برای دانشجویانی که تازه میخوان مطالعه خود را شروع کنن به نظرم 4 کتاب فست زبان از اقای زنگیه وندی از انتشارات جنگل منابع بسیار مناسب و جمع و جوری برای آزمون هستند. دوستانی که سطح زبان قوی‌ای دارن میتونن از کتاب دکتر لزگی نیز استفاده کنند.
برای دروسی که از جزوه اساتید مطرح استفاده کردید، سایر داوطلبین چطور میتوانند به این جزوات دسترسی داشته باشند؟
بیشتر این جزوه‌ها در سایت‌ها و انجمن‌های مربوط به بهداشت حرفه‌ای برای دانلود وجود دارد با این حال اگر از دوستان کسی به من پیام بده، جزوه‌ها رو براش ارسال میکنم.
چه توصیه‌هایی به داوطلبان در مورد دروس، نحوه مطالعه و آزمون دارید؟
پیشنهاد میکنم دوستان فقط و فقط به هدفشون فکر کنن و امید خودشون رو از دست ندن. خیلی از افراد به من انرژی منفی میدادن که هیچکس بار اول قبول نمیشه، یا باید حتما از پایان نامت دفاع کرده باشی یا از فارغ التحصیلیت گذشته باشه که در بخش مصاحبه قبول بشی، ولی من در مرحله اول به خدا توکل کردم و سپس فقط به هدفم فکر کردم به انرژی منفی دور و برم توجهی نداشتم. فقط و فقط توکل کنید به خدا و مطالعه خودتون رو برای دکتری شروع کنید، همچنین از بحث رزومه و زبان هم به هیچ عنوان غافل نشید.
فکر میکنید ادامه راه بعد از قبولی به چه شکل خواهد بود؟ آیا تدریس الویت شما هست؟
قطعا بعد از قبولی هدف بعدی کسب اطلاعات و دانش بیشتر در زمینه رشته تحصیلی و فیلد کاریم خواهد بود اما همچی بستگی به شرایط دارد. تدریس هم میتونه یکی از اولویت‌های خیلی خوب برای تمام دوستان در ادامه مسیر باشد. اما چیزی که مشخصه اینکه همچی بستگی به زمان و هدف خودمون داره.
سخت ترین قسمت مطالعه برای مقطع دکترا چی هست و در واقع سخت ترین قسمتی که در طی دوره مطالعاتی برای شما به وجود آمد را برای ما بفرمایید.
یکی از سخت‌ترین قسمت‌ها برای من تحصیل همزمان در مقطع ارشد، انجام کارهای پایان نامه، تهیه رزومه، و آماده شدن برای مطالعه کنکور بود. چونکه حجم کتاب‌ها خیلی زیاد بود و خیلی از کتاب‌های من در منزل بودند و نمیتونستم همه رو همراه خودم به شهر تهران بیارم، لذا مجبور میشدم هر چند وقت یکبار به منزل برم و کتاب‌ها رو جابجا کنم و دوباره برگردم تهران برای انجام کارهای پایان نامه. صبح‌ها ساعت 8 به دانشگاه میرفتم و تا ساعت 3 یا 4 بعد از ظهر در آزمایشگاه مشغول انجام کارهای پایان نامه بودم. خیلی وقت‌ها که در آزمایشگاه دانشگاه در حال انجام کار با دستگاه‌های اندازه گیری برای انجام کارهای پایان نامه بودم به محض اینکه حتی 5 دقیقه در حین انجام آزمایش توسط دستگاه وقتم خالی میشد و دستگاه اندازه‌گیری در حال انجام کار بود سریع مطالعه میکردم و سعی میکردم از تک تک ثانیه‌هایی که در اختیار داشتم حتی در فضای تنگ و محدود آزمایشگاه استفاده کنم. و عصر که برمیگشتم خوابگاه بعد از کمی استراحت دوباره مطالعه خودمو شروع میکردم. با اینکه زبانم نسبتا قویه اما برای کسب مدرک زبان هم مجبور شدم منابع مختلفی رو مطالعه کنم و این مورد کار رو سخت‌تر میکرد. ولی با همه این موارد به تمام دوستان قول میدم در صورتی که برای هدفشون انگیزه داشته باشن و براش تلاش کنن و بجنگن قطعا به نتیجه دلخواهی که میخوان با کمک خدا میرسن.
اگر مطلبی یا پیشنهادی هست که دوست دارید با داوطلبین سالهای بعد مطرح کنید در خدمت شما هستید.
خیلی ممنونم از شما، سوالات بسیار جامع و مفیدی رو مطرح کردید. در انتها قصد دارم از افرادی که من رو در اون برهه از زمان که برای دکتری آماده میشدم کمک و یاری کردند تشکر کنم. دانشگاه تربیت مدرس و گروه بهداشت حرفه ای تربیت مدرس قطعا یکی از بهترین گروه‌های آموزشی برای ادامه تحصیل و پرورش دانشجویان در مقطع ارشد و دکتری هستش و به تمامی دوستان پیشنهاد میکنم این مورد رو در نظر بگیرن چونکه به شدت کادر آموزشی با تجربه، پر تلاش و پیگیری دارد. از استاد بزرگوارم در دانشگاه تربیت مدرس جناب آقای دکتر خوانین که استاد راهنما بنده بودن و کمک‌های بسیار ارزشمندی در زمینه فیلد کاریم و انجام پایان نامم به من ارائه دادند بی نهایت سپاسگزارم، و همچنین از جناب آقای دکتر اصیلیان و جناب آقای دکتر مرتضوی اعضای محترم هیات علمی گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه تربیت مدرس که همیشه در هر زمینه‌ای که به مشکل برمیخوردم چه در زمینه پایان نامه و چه در زمینه تحصیلی به من کمک میکردند کمال تشکر و قدردانی رو دارم و امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشند.
بیشترین قدرانی و تشکر من در این مسیر از جناب آقای دکتر تابان عضو محترم گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استاد مشاور پایان نامه بنده و جناب آقای دکتر عمران احمدی عضو پر تلاش و محترم گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه تربیت مدرس هستش، که نه تنها مثل استاد بلکه مثل برادر بزرگتر صادقانه در این مسیر به من کمک کردند و نکات بسیار مهم و ارزنده‌ای از تجریبات با ارزش خودشون در زمینه چگونگی انجام پروژه‌های تحقیقاتی، جمع‌آوری رزومه و چگونگی مطالعه برای کنکور دکتری به من ارائه دادند، امیدوارم که همیشه مثل الان موفق، پیروز، سرزنده و تندرست باشند.
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مصاحبه با رتبه 2 ارشد HSE وزارت بهداشت 1402 masoomi 0 1,673 07-24-2023، 12:52 PM
آخرین ارسال: masoomi
  مصاحبه با رتبه 8 کنکور ارشد ارگونومی 1402 masoomi 0 911 07-19-2023، 05:46 PM
آخرین ارسال: masoomi

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان