[-]
کلمات کلیدی
حرفه بهداشت رتبه دکترای مصاحبه سال 1400

مصاحبه با رتبه 2 دکترای بهداشت حرفه ای سال 1400
#1
خانم مهندس عرض سالم و خسته نباشید لطفاً خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاهها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید 
با سالم و احترام اعظم بیابانی هستم از شهرستان ساوه (استان مرکزی), مقطع کارشناسی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودم و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد سال 95 با معدل 17.38 از دانشگاه علوم پزشکی همدان هستم. 
جنابعالی در دکترای تخصصی وزارت بهداشت چه رتبهای را کسب کردید. رتبه و درصدهای که آوردید در درسهای مختلف چقدر بوده است؟
انگلیسی عموی:20.37-18.333
استعداد تحصیلی: 11.476-7.778
آمار و روش تحقیق: 62.5-41.667
بهداشت حرفه ای: 95.293-34.177
رتبه در کل: 2
رتبه در سهمیه: 2
بالاترین نمره کل تراز داوطلب در انتخابهای غیر پژوهشی: 85.198
روش مطالعه، کتابها و منابع مورد مطالعه جنابعالی به چه صورت بود؟ 
منابع را در فایل جدا خدمتتان ارسال می کنم. 
.pdf   منابع مطالعاتی رتبه 2 دکتری بهداشت حرفه ای 1400.pdf (اندازه 211.67 KB / تعداد دانلود: 27)
بنده دومین سالی بود که در آزمون دکترا شرکت می کردم و در واقع اکثر منابعی که خدمت شما عرض کردم را سال قبل مطالعه کرده بودم. در رابطه با روش مطالعه بنده سعی کردم درس هایی که محاسباتی بودند را در ابتدای کار مطالعه کنم و دروس حفظی مثل سم شناسی و .. را بعد عید شروع کردم. 
یکی از نکاتی که به بنده کمک کرد تا سال دوم در آزمون موفق بشم تحلیل تست های سنوات قبل بود. در واقع من بعد از خوندن یک درس به عنوان مثال روشنایی، سوالات 10 سال اخیر رو بررسی می کردم تا روند سوالات را متوجه بشم. 
اگرچه در چند سال آخر سوالات واقعا غیر قابل پیش بینی بودند اما باز هم تا حدودی کمک کننده بود. بنظرم مدت زمان مطالعه در طول روز و اینکه بطور کلی از چه زمانی شروع به خوندن بشه بستگی به خود فرد داره، اینکه سرعت مطالعش چقدر باشه و... من خودم چون شاغلم و هر روز سرکار بودم از دی ماه شروع کردم به خوندن و روزانه تقریبا 4 ساعت مطالعه داشتم. اما 1 ماه آخر رو با جدیت بیشتری خوندم. این نکته را هم اضافه کنم که من تمام انرژیم رو روی دروس تخصصی و آمار و روش تحقیق گذاشتم. چون درس استعداد ضریب 1 داشت و فکر میکردم که زیاد روی رتبه تاثیرگذار نیست که همان هم شد. در رابطه با زبان هم فقط 2ماه روزانه 1 ساعت لغت میخوندم و 2 هفته آخر روزی 1 ساعت تست های دوره های قبل رو میزدم
روند پذیرش دانشجوی دکترا در رشته مهندسی بهداشت حرفهای به چه صورت میباشند و اینکه چه توصیههای برای داوطلبان دکترای این رشته دارید؟ 
تعداد پذیرش داوطلبین به نسبت برخی رشته ها کمتر هست و این نکته میتونه هم جنبه مثبت داشته باشه و هم منفی. تعداد کم پذیرش باعث می شه رقابت خیلی سخت تر بشه و از افرادی که واقعا توانایی و استعداد تحصیل در این مقطع رو دارن افراد معدودی انتخاب بشن. اما از طرف دیگه چون تعداد فارغ التحصیلین هم کم هست می شه امیدوار بود که اکثر عزیزان بتونن در محیط هایی که در شان ایشون هست جذب و مشغول بکار بشن. توصیه بنده این هست که برای بخش کتبی سعی نکنن تمام منابع رو بخونن و بنظر من یادگرفتن یک موضوع خیلی تاثیر بیشتری داره نسبت به زمانی که چند منبع مورد استفاده قرار بگیره و حالت حفظ کردن مطلب اتفاق بیفته. در واقع کیفیت خیلی مهم تر از کمیت هست. نکته دیگه اینکه چون 50 % رتبه نهایی مربوط به مصاحبه میشه دوستان سعی کنن رزومه قوی داشته باشن و اگر فرصت دارن حتما مقاله و طرح پژوهشی ارائه بدن . و از همه مهمتر بحث کنترل استرس در طول زمان مطالعه و علی الخصوص در جلسه آزمون هست. دوستان اگر کارنامه بنده را ملاحظه کنن متوجه میشن بیشترین عامل تاثیرگذار درس تخصصی بود و با اینکه تراز بنده در درس تخصصی بالای 95 %بود نمره خام 34 %هست. این رو از این لحاظ خدمتتون عرض کردم که اگر دوستان نتونستن تست های سال های قبل رو جواب بدن و یا احساس کردن سوالات از منابع خارج هست استرسی نداشته باشن. چون متاسفانه سوالات آزمون ما طوری هست که درصدهای پایینی حتی توسط رتبه های برتر کسب میشه و این مربوط به عدم تسلط داوطلب روی موضوع و ... نیست و به سوال مطرح شده برمی گرده.
لطفاً در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنالهای معتبر داخلی و بینالمللی و بنیادهای آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید. 
بنده تو بخش مصاحبه نمره کامل گرفتم و در واقع علاو بر درس تخصصی که بالا زدم نقطه قوتم بخش مصاحبه بود. من 3 سال بعد فارغ التحصیلی از مقطع ارشد تصمیم به شرکت در آزمون دکترا گرفتم و در این مدت به عنوان طرح تعهد در دانشکده علوم پزشکی ساوه مشغول بکار بودم ، بنابراین نمره کامل را از قسمت آموزشی و پژوهشی بدست آوردم. بنده 60 سابقه تدریس ،6 طرح پژوهشی مصوب شده و 15 مقاله در ژورنال های مختلف و همچنین مقالات ارائه شده در همایش های داخلی و بین الملل داشتم.
نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته بهداشت حرفهای و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمایید. 
رشته بهداشت حرفه ای در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته و مخصوصا از زمانی که ارتباط آن با صنعت بیشتر شده جایگاه ویژه ای هم پیدا کرده، ولیکن هنوز هم جای کار زیادی داره. از اونجایی که رشته ما بیشتر جنبه عملی داره و نیاز هست مطالبی که در کلاس ها تدریس میشه بصورت عملی هم کار بشه دفتر ارتباط با صنعت که تو دانشکده ها دایر هست نقش پررنگی در این زمینه داره . در واقع میشه از طریق همین کانال ارتباطی طرح های پژوهشی و مخصوصا طرح هایی که در قالب طراحی و مباحث کنترلی هستند بصورت مشارکت دانشگاه و صنعت توسط دانشجویان در صنایع اجرا بشن و از این طریق علاو بر اینکه به صاحبان صنایع در کنترل عامل زیان آور کمک میشه ، توانمندی های دانشجویان و فارغ التحصیالن این رشته نیز ظاهر شده و باعث ارتقا جایگاه اون میشه. 

با آرزوی موفقیت داوطلبین گرامی اعظم بیابانی
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مصاحبه با رتبه 2 ارشد HSE وزارت بهداشت 1402 masoomi 0 1,627 07-24-2023، 12:52 PM
آخرین ارسال: masoomi
  مصاحبه با رتبه 8 کنکور ارشد ارگونومی 1402 masoomi 0 883 07-19-2023، 05:46 PM
آخرین ارسال: masoomi

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان