[-]
کلمات کلیدی
افزار آلودگی aermod مدلسازی هوا نرم پخش محاسبه پراکنش

نرم افزار مدلسازی آلودگی هوا AERMOD محاسبه پخش و پراکنش در هوا
#1
نرم‌افزار مدل‌سازی آلودگی هوا AERMOD محاسبه پخش و پراکنش در هوا
Lakes Environmental AERMOD View یک بسته مدل سازی کامل و قدرتمند در زمینه پراکندگی هوا می‌باشد که شامل مدل‌های یکپارچه پراکندگی هوایی AERMOD, ISCST3 و SC-PRIME است. مدل پراکندگی هوا US EPA به طور گسترده برای ارزیابی غلظت آلودگی و رسوب از طیف گسترده‌ای از منابع استفاده می‌شود. مدل تنظیم AMS/EPA نسل بعدی مدل پراکندگی هوا بر اساس نظریه لایه مرزی سیاره‌ای است. 
ویژگی و امکانات LAKES ENVIRONMENTAL AERMOD VIEW: 
رابط کاربری گرافیکی: رابط کاملاً یکپارچه برای ترکیب و استفاده آسان از ابزارهای گرافیکی (منابع، ساختمان و گیرنده) 
تجسم قدرتمند 3D: تجسم کامل سه بعدی از کل منطقه مدل سازی شده
خروجی گرفتن برای Google Earth: این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا از ساختمان، منابع، گیرنده و خطوط مدل خود به Google Earth خروجی بگیرید که قادر است به شما تصویر واقعی‌تر از جایی که آلاینده‌ها در مناطق اطراف تأثیر می‌گذارد بدهد
چاپ حرفه‌ای: امکان استفاده از نسخه قابل چاپ کردن
هواشناسی پیش پردازنده کامل: در دسترس بودن چندین ابزار برای پردازش آسان از داده‌های هواشناسی برای مدل‌های AERMOD و ISC
پردازنده ناحیه با دانلود خودکار: قابلیت پردازش پیشرفته زمین برای چندین فرمت‌های فایل داده مانند NED, SRTM و USGS DEM
پروژه جدید: به شما اجازه می‌دهد تا به سرعت و به راحتی یک پروژه جدید ایجاد کنید
کاربست مدل AERMOD
در فوریه سال 1911، انجمن هواشناسی امریکا (AMS) و سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا، در یک همکاری مشترک کمیته اصلاح مدل تنظیمی (ASM/EPA) را سازماندهی کردند. که از متخصصان هر دو سازمان بهره می‌جست، این کمیته با هدف به کارگیری دستاوردهای جدید به‌ویژه مفاهیم لایه مرزی جو (PBL) در مدل‌های کاربردی، شروع به کار کرد که دستاورد این همکاری مشترک، مدل پیشرفته و به روز AERMOD بود. مدل AERMOD مدل پراکنشی حالت دائمی است که برای تعیین غلظت آلاینده‌های مختلف، در مناطق شهری و حومه‌های، صاف و ناهموار، انتشار سطحی و در ارتفاع از منابع نقطه‌ای، حجمی و انواع مختلف منابع سطحی قابل استفاده است، که بیشتر برای شبیه سازی پراکنش آلاینده‌ها در محدوده‌های تا 50 کیلومتر پیشنهاد می‌شود. 
در این مدل فرض می‌شود که توزیع غلظت در لایه مرزی پایدار (SBL) در هر دو جهت قائم و افقی، همانند توزیع غلظت در جهت افقی در لایه مرزی همرفتی (CBL)، گاوسی است (Cimorelli, et al., 2005؛ Perry, et al., 2005). اما در CBL توزیع غلظت در جهت قائم با یک تابع توزیع چگالی دوگاوسی تعریف می‌شود (Willis, et al., ۱۹۸۱). 
در زمینه‌ای ناهموار، مدل AERMOD از مفاهیم تقسیم خطوط جریان استفاده کرده (Synder, et al., ۱۹۸۵) و غلظت نهایی را از مجموع وزنی غلظت‌های حاصل از دو حالت پلوم افقی و پیرو عوارض زمین تعیین می‌کند که در زمین‌های صاف هر دو حالت یکسان هستند (Cimorelli, et al., 2004؛ Cimorelli, et al., 2005). تحت شرایط بسیار پایدار، پلوم در مواجهه با مانع تمایل دارد افقی باقی بماند و در شرایط ناپایدار پلوم از روی سطح مانع حرکت می‌کند. از این رو در تعیین غلظت نهایی از برایند وزنی این دو حالت استفاده می‌شود. هر یک از این حالت‌ها بر اساس مفاهیم خط جریان بحرانی و مقیاس ارتفاعی هر پذیرنده، وزن دهی می‌شوند (Venkatram, et al., 2001). این وزن دهی به میزان جرم انتقالی در آن حالت بستگی دارد که این تقسیم جرم بر اساس ارتباط بین ارتفاع تقسیم خط جریان بحرانی و توزیع قائم غلظت در هر پذیرنده صورت می‌گیرد (Cimorelli, et al., 2005). 
AERMOD از مدل افزایش ارتفاع صعود پلوم (PRIME)، به منظور اعمال اثر ساختمان‌ها بر صعود پلوم و نحوه پراکنش آلاینده‌ها استفاده می‌کند (Schulman, et al., 2000). 
در مدل PRIME، جرم پلوم بین ناحیه فرورفتگی و دنباله که بر اساس مرزهای حاصل از تفکیک عمودی و افقی خطوط جریان به وجود آمده‌اند تقسیم می‌شود. در این مدل، پراکنش جرمی از پلوم، که در ناحیه فرورفتگی ساختمان به دام افتاده، با فرض اختلاط یکنواخت انجام گرفته و وابسته به هندسه سازه است. به دنبال ناحیه فرورفته، این جرم به دنباله منتشر می‌شود و در آنجا با جرم پلوم پیرامونی آمیخته شده و با نرخ بیشتری نسبت به منطقه هوای آزاد پراکنده می‌شود که این پراکنش به محل منبع و ارتفاع آزادسازی آلاینده، همچنین هندسه سازه بستگی دارد (Cimorelli, et al., 2004؛ Cimorelli, et al., 2005). 
مدل AERMOD برای شبیه‌سازی پراکنش آلاینده‌ها از دو پیش پردازنده بهره می‌گیرد. پیش پردازنده AERMET که داده‌های هواشناسی را پردازش کرده و مشخصه‌های لایه مرزی جو را به منظور استفاده در مدل تخمین میزند و پیش پردازنده AERMAP که اطلاعات توپوگرافی منطقه مورد مطالعه را آماده سازی می‌کند. در ادامه مراحل استفاده از مدل به تفصیل شرح داده می‌شود. 
پیش پردازنده AERMET از سه نوع فایل برای پردازش استفاده می‌کند. مشاهدات ساعتی سطحی و داده‌های هواشناسی جو بالا که سازمان خدمات آب و هوایی ملی (NWS) آن‌ها را تهیه می‌کند، همچنین فایل اطلاعات هواشناسی گردآوری شده در منطقه مورد مطالعه (U. S. EPA, User’s Guide for the AERMET, ۲۰۰۴). 
این پیش پردازنده به گونهای طراحی شده است که می‌توان تمامی اطلاعات هواشناسی موجود را در قالب فایل در محل، تعریف و جهت پردازش استفاده کرد. بنابراین در این پروژه میزان بارندگی، پوشش ابری، فشار جوی و فشار نسبت به سطح دریاهای آزاد به عنوان مشخصه‌های سطحی، و دمای نقطه شبنم، درجه حرارت، جهت و سرعت باد و همچنین درصد رطوبت به عنوان مشخصه‌های نیمرخی در نظر گرفته شده است. افزون بر داده‌های ثبت شده در ایستگاه‌های هواشناسی، مدل‌های پیشرفته هواشناسی نظیر WRF، Eta و MM5 نیز توانایی تولید مشخصه‌های هواشناسی مورد نیاز مدل AERMOD را دارند (Isakov, et al, 2007؛ Kesarkar etal., 2007). همچنین این پیش پردازنده سه مشخصه سطحی، از منطقه مورد مطالعه را به عنوان ورودی نیاز دارد که این مشخصه‌ها عبارتند از نسبت به وان، ضریب آلبدو، طول زبری سطح. 

برای مشخص کردن این مقادیر لازم است تا منطقه مورد مطالعه بر حسب نوع کاربری زمینه‌ای اطراف و پوشش گیاهی آنها، در جهت گردش عقربه‌های ساعت به قطاعهای مناسب تقسیم شود و مقادیر این سه مشخصه به صورت ماهانه، فصلی، یا سالانه معرفی شوند. در فصل چهارم راهنمای پیش پردازنده AERMET مقادیر این مشخصه‌ها بر حسب نوع کاربری و پوشش گیاهی و بر اساس نظریه پاین ارائه شده است.


دانلود نرم افزار مدلسازی آلودگی هوا AERMOD با کرک
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نرم افزار محاسبه Dose و TWA صدای محیط کار masoomi 0 2,171 07-13-2018، 02:25 PM
آخرین ارسال: masoomi
  نرم افزار محاسبه میزان کاهندگی صدا در حفاظت های شنوایی masoomi 0 1,816 11-23-2017، 02:10 PM
آخرین ارسال: masoomi

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان