[-]
کلمات کلیدی
حریق لغات تعاریف بندی طبقه خلاصه‌ای موجود از خلاصه

خلاصه‌ای از لغات و تعاریف موجود در طبقه بندی حریق
#1
خلاصه‌ای از لغات و تعاریف موجود در طبقه بندی حریق 
FLASH POINT: کمترین دما یا حرارتی است که به ماده قابل سوختن داده می‌شود تا  بخار کافی برای شعله‌وری ایجاد شود.
FIRE POINT: وقتی که  حرارت به ماده قابل سوختن داده شود و دمای آن از FLASH POINT بیشتر شود به دمایی می‌رسد که بخار کافی برای احتراق و ادامه حریق فراهم می‌گردد.
IGNITION POINT: کم‌ترین دمایی که در آن مواد، مستقل از منبع حرارت خارجی، می‌سوزند یا شعله‌ور می‌شوند. به طور کلی بیشتر مواد و مصالح موجود در حریق‌های عظیم  وقتی که درجه حرارت از 540 درجه سانتیگراد تجاوز کند، جزء مصالح قابل اشتعال محسوب می‌شوند.
DETONATION: عبارت است از انفجارهای شـدیـد و مـتـوالـی که در درون ظروف اتـفـاق می افتد. در این واکنش گرمازا امواج شوک شدیدی ایجاد می‌گردد که سرعت سیری بیش از سرعت سیر صوت دارند.
DEFLAGRATION: واکنشی گرمازا که سرعت انتشار امواج آن سرعتی کمتر از سرعت صوت دارند.
 BLEVE: انفجار ناشی از انبساط بخارات حاصل از مایعات در حال جوشیدن. این نوع انفجار زمانی روی می‌دهد که ظرف نگهداری مایعات تحت فشار، به دلیل مجاورت با منابع حرارتی، تحت فشار مضاعف ناشی از بخارات به وجود آمده قرار گیرد که نتیجه آن آسیب دیدگی ظرف بخصوص جداره داخلی آن است.
UVCE: این پدیده زمانی رخ می‌دهد که مقداری از مایعات یا گازهای موجود درون ظرف به‌صورت بخار در اتمسفر رها شوند. این جاست که گاز رها شده در مجاورت هوا تشکیل یک مخلوط قابل اشتعال داده و در صورت تماس با منبع حرارتی انفجار روی خواهد داد.
FIRE BALL: اگر مایعات قابل اشتعال در اثر آسیب دیدگی ظرف محتوی مایعات آن‌ها به بیرون نشت کند حریق به وجود آمده مانند توپی از آتش خواهد شد.
POOL FIRE: وقتی مایعات قابل اشتعال آزاد گردند و در سطحی ریخته شده و مخلوط قابل اشتعالی به وجود آورند، تماس با منبع حرارتی باعث ایجاد حریقی در داخل ناحیه ریخته شدن ماده روی سطح خواهند شد.
JET FIRE: هنگامی که حریق بر اثر نشتی ناشی از ظروف تحت فشار رخ دهد حریق به شکل جت دیده شده  و زبانه شعله عمودی و به طول چند متر می‌رسد.
FLASH BACK: وقتی که مایعات ریخته شده شعله‌ور گردند، شعله به سمت نقطه منبع نشت برگشت خواهد نمود.
BOILE OVER: وقتی به نفت خام غلیظ حرارت رسیده یا دچار حریق گردد چنان چه از آب یا سایر خاموش کننده‌هایی که دارای ترکیب حجم درصد آب هستند استفاده شود، بخار داغ با افزایش حجم معادل 1700 برابر نسبت به حالت مایع در آمده و با توجه به امواج حرارتی ایجاد شده میزانی از نفت در حال جوشیدن (به شکل حرکت پیستونی به وجود آمده) از سطح مخزن خارج می‌گردد.
SLOPE OVER: این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که تلاش داریم آتش را خاموش کنیم. 
این پدیده را این گونه تعریف می‌نمایند: هنگامی که از آب برای خاموش کردن استفاده می‌کنیم و این آب خاموش کننده بروی سطح نفت خام در حال سـوخـتـن گسترش پیدا کند مقداری از نفت خام شعله‌ور از مخزن بیرون خواهد ریخت.
FROTHING-OVER: این پدیده زمانی رخ می‌دهد که آب در عملیات اطفا بیش از ظرفیت مخزن بوده و باعث سر ریز شدن مایعات در حال سوختن به بیرون مخزن می‌گردد.
توجه: زمانی که BOILE  OVER به وجود می‌آید هر دو حالت FROTHING OVER و  پرتاب نفت خام به‌وسیله افزایش حجم ناشی از تبدیل آب مایع به بخار در کف مخزن نیز وجود دارد. حالت SLOPE OVER سر ریز کردن اجزا سنگین نفت خام می‌باشد این پدیده زمانی به وقوع می‌پیوندد که آب استفاده شده در اطفاء در سیال غرق شده و پایین می‌رود در این هنگام تشکیل بخاراتی داده و باعث سرریز شدن سیال می‌گردد.
VAPOUR DENSITY: اگر این عدد بیشتر از یک بوده باشد نشان دهنده این است که بخارات آن ماده سنگین‌تر از هوا می‌باشد.
اگر این عدد کمتر از یک باشد نشان دهنده این است که بخارات آن ماده سبک‌تر از هوا می‌باشند.
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طبقه بندی مواد سوختنی برطبق استاندارد BS و NFPA masoomi 0 2,138 12-15-2017، 12:02 PM
آخرین ارسال: masoomi
  لغات و اصطلاحات ایمنی و آتش نشانی masoomi 0 2,683 08-28-2017، 12:58 PM
آخرین ارسال: masoomi

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان