[-]
کلمات کلیدی
ارشد مهندسی حرفه 95 بهداشت رتبه مصاحبه کنکور سال

مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای سال 95
#1
مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای  سال 95
 
 
تاریخ مصاحبه:  95/04/10                                            مصاحبه کننده : انجمن بهداشت حرفه ای ایران


 
سلام لطفا خودتان را معرفی کنید؟
سیدحجت موسوی هستم.دانشجوی ترم 8 مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران که موفق به کسب رتبه 1 کنکور کارشناسی ارشد این رشته شدم

در کنکور ارشدبهداشت حرفه ای امسال چه رتبه ای کسب کردید و درصد های که اوردین در درس های مختلف چقدر بوده است؟
رتبه یک شدم
 فیزیک ۲۷ ، بهداشت حرفه ای ۳۸.۱۰ ، شیمی ۴۵ ، ارگونومی ۲۶ ، ریاضی ۶۷،زبان ۴۷.۵

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟

رشته مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران. معدلم حدودا 16.بله دوران مطالعه ام همزمان باترم 7 و 8 دانشگاهم بود. کمی هم کار دانشجویی می کردم تا بتونم تا حدودی خرج تحصیلم رو خودم تامین کنم.

چرا در گرایش های بهداشت حرفه ای مانند ارگونومی و  HSE.. نخواستید ادامه تحصیل کنید؟
به خاطر علاقه ای که به بهداشت حرفه ای داشتم ترجیح دادم همین رشته را ادامه بدم.البته اوایل به HSE هم فکر می کردم بعد اینکه سراغ منابع امتحانی این درس رفتم ومشورت با دوستان بهداشت حرفه ای رو ترجیح دادم.

تقريبا از چه زماني مطالعه براي آزمون را شروع كرديد؟ و روزانه چند ساعت ميخوانديد؟
از مهرماه شروع کردم سه ماه پاییز را حدودا سه یا چهار ساعت در روز میخوندم،از دی ماه ساعت مطالعه ام بیشتر کردم تا اواخر اسفند حدودا 5 یا 6 ساعت در روز شد، از عید هم حدودا 7 یا 8 ساعت در روز، اواخرم حدودا 10 ساعت در روز میخوندم.

در طول مطالعه نااميد هم مي شديد؟ چه عاملي در درس خواندن شما با انرژي دوباره نقش داشت؟
نا امید که اصلا نشدم اما هر ازگاهی به طور موقت خسته می شدم.به خاطر انگیزه و هدفی که داشتم سریع به روند مطالعاتیم بر می گشتم و با انرژی ادامه میدادم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مهندسی بهداشت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
توصیه ام اینه که حتما حتما رفرنس اصلی کتاب باشد نه جزوه، پیشنهادم این که با کتاب مجموعه سوالات بهداشت حرفه ای  با پاسخ تشریحی و نکات تکمیلی حمه ریاضی و همکاران، سوالات رو تجزیه وتحلیل کامل کنند و با توجه به سوالاتی که تا الان طرح شده و رفرنس هایی که توی این کتاب دقیقا ذکر شده اول قسمت هایی از کتاب های رفرنس اصلی  رو که تا الان سوالات بیشتری از اون مباحث اومده رو بخونند ومسلط بشند تا به یک حد نصاب و درصد قابل قبول برسند بعددرصورتی که وقت بیشتری دارند وبه این مباحث سوال خیز مسلط شدن،سراغ مباحث بیشتر وتکمیلی تر برای درصدهای بالاتر برند.و اصلا و به هیچ وجه لازم نیست هیچ کتابی از دروس تخصصی کامل خوانده بشود.منابع دقیق تر وجزئی تر برای هر درس رو هم درقالب یک فایل ورد تقدیمتون می کنم.
 
با توجه به اینکه گفتید زبان و ریاضی ضعیف بودید اما درصدای بسیار خوبی را زدید اگه مقدور است روش مطالعه و  منابع مورد استفاده برای این دوتا درس رو معرفی کنید .
ریاضیم متوسط بود.اما زبانم واقعا ضعیف بود تا این حد که واحدهای دانشگاهیم رو افتادم ، اما واقعا واسه زبان وقت گذاشتم. در درجه اول زبان لزگی رو حتما به داوطلبان پیشنهاد می کنم که خوب و کامل بخوانند و به نظرم بهترین منبع زبان می باشد، با تسلط به این کتاب و لغت های آن مطمنا به درصد خوبی می رسند و حداقل 40 درصد میتوانند بزنند حتی اگه زبانشان مثل من ضعیف باشد.قبل  از کتاب لزگی هم کتاب انگلیسی برای دانشجویان علوم پزشکی(ESm) را که جزء واحدهای دانشگاهیم برای زبان عمومی بود را خوب و کامل خوندم تا پایه و بیسم قوی شود و فکر کنم برای شروع این کتاب خوب باشد.کتاب زبان عمومی ویژه کارشناسی ارشد گروه پزشکی رضازاده قسمت اشکالات ویژه اش رو هم پیشنهاد می کنم بخوانند چون لغات هاش توی کنکور  ارشدخیلی کاربردی هست برای درک بهتر وجلوگیری از اشتباهات لغات مشابه توی کنکور این کتاب میتونه خیلی کمک کننده باشه.برای ریاضی کتاب ریاضیات برای علوم انسانی انتشارات دیباگران خیلی منبع خوبی برای ریاضی  است چون همه مباحث و سوالاتی را که تا الان توی کنکور طرح شده را شامل میشود.کتاب ریاضیات بهداشت، پیراپزشکی و ارگونومی را هم برای مرور و جمع بندی و تست پیشنهاد می کنم.

فكر ميكنيد رقباي جدي شما بيشتر از كداميك از رشته هاي ليسانس هستند؟ به چه دليل؟
مطمئنا رقبای اصلیمون بچه های بهداشت حرفه ای هستن به خاطر اینکه دروس تخصصیشون قویتر ازبچه های رشته های دیگه هست وضریب پنج داره.اما بچه های رشته های دیگه  مثل فیزیک وشیمی ومکانیک هم جدیدا بیشتربه سمت این رشته میان و رقابت نزدیکی با بچه های بهداشت حرفه ای دارن امابازم  اگه به رتبه های برتر چن سال اخیر توجه کنیم می بینم که اکثر رتبه های برتر ازبچه های بهداشت حرفه ای هستن.

در مورد رشته اي كه قبول شديد بيشتر بگوئيد. آينده رشته مهندسی بهداشت حرفه ای را چطور مي بينيد؟
مهندسی بهداشت‌ حرفه‌‌ای‌ علمی‌ هست كه‌ از طریق‌ شناسایی و كنترل‌ شرایط و عوامل‌ زیان‌‌آور در محیط كار با ارائه‌ مراقبت‌ های‌ پزشكی‌، به حفظ، نگهدارى و بالابردن سطح سلامت محیط‌ هاى کار و کاهش مخاطرات شغلى کمک می‌کند.در نتیجه درهرجا که امکان آسیب به سلامت و بهداشت افراد وجود داشته باشد (ازجمله در صنایع و کارخانجات و نیروگاه‌ها، پتروشیمی وبیمارستان‌ها و...) بهداشت حرفه‌ای میتواند در اونجا کاربرد داشته باشد.در دنیای امروز، بهداشت‌ حرفه‌ای‌ از جمله‌ با ارزش ترین‌ دارائی‌ های‌ افراد، جوامع‌ و كشورها هست كه‌ بعنوان‌ یك‌ استراتژی‌ با اهمیت‌ حتی تاثیر مثبت‌ و قابل‌ ملاحظه‌ای‌ در بهره‌وری‌ و كیفیت‌ محصولات‌ و حتی كیفیت‌ كل‌ زندگی‌ افراد جامعه‌ دارد چون در بهداشت‌ حرفه‌ای كوشش‌ ها بسوی‌ پیشگیری‌ از بیماری‌ها و حوادث‌ ناشی‌ از كار است همانطور كه همه  می‌دانیم ‌پیشگیری بهتر از درمان است. اما متاسفانه تاکنون در کشور ما این مساله جا نیفتاده و به مساله درمان بیشتر اهمیت داده می‌شود تا مسائل بهداشت! اما در سال‌های اخیر با کوشش ‌هایی که انجام شد شاهد بهبود اوضاع هستیم و اهمیت این رشته نیز به مرور زمان بیشتر لمس می‌شود و جایگاه واقعی خودش روپیدا میکند.

از اینکه شما یک ساله عضو  انجمن بهداشت حرفه ای  ایران هستید وب سایت انجمن بهداشت حرفه ای ایران را چطور ارزیابی می کنید؟
من خودم تابستان سال قبل به طور اتفاقی با سایت انجمن بهداشت حرفه ای ایران آشنا شدم که خیلی توی شروع درس خوندنم و اینکه چه منابعی رو بخونم بهم کمک کرد و قسمت گروه مطالعاتی ارشدش خیلی برام جالب بود وتوی این قسمت هم تا حدودی فعال بودم در طول این یک سال.به نظرمن سایت بسیارخوبی است که موضوعات مختلف بهداشت حرفه ای داخلش  وجود داره و به مرور زمان هم بهتر و بهتر و آپدیت تر میشود، و به نظرم برای آنهایی که قصد شرکت درآزمون ارشد بهداشت حرفه ای رو دارند مطمئنا خیلی میتواند کمک کننده باشد و از این نظر بهترین سایت است به نظرم.پیشنهاد آزمون آنلاین هم خیلی میتواند مفید و جالب باشد اگه با جامعه آماری بالا برگزار باشد.

ممنونم از اینکه برای دوستانتان وقت گذاشتید. در نهایت چیزی هست که میخواستید بگویید و ما از شما نپرسیدم؟
درپایان توصیه ام به دانشجویان و هم سن و سالان خودم این است که از وقت و انرژی و جوانی خود به بهترین نحو احسن استفاده کنند. قدر تک تک لحظات زندگی خود را بدانند. اهداف و رویاهای بزرگ و قشنگ در ذهن ‌خود داشته باشند و مطمئن باشند که همه چیز با تلاش و پشتکار و نیت درست قابل دست یافتن است. سرمایه و کلاس‌های تقویتی به نوبه خود موثر هست اما تلاش و باور انسان مهمتر از همه اینهاست است.
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مصاحبه با رتبه 2 ارشد HSE وزارت بهداشت 1402 masoomi 0 1,673 07-24-2023، 12:52 PM
آخرین ارسال: masoomi
  مصاحبه با رتبه 8 کنکور ارشد ارگونومی 1402 masoomi 0 912 07-19-2023، 05:46 PM
آخرین ارسال: masoomi

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان