مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد HSE و رتبه 6 ایمنی صنعتی وزارت علوم سال 95
تاریخ مصاحبه: 95/03/26 مصاحبه کننده : انجمن بهداشت حرفه ای ایران
سلام لطفا خودتان را معرفی کنید؟
سلام، شبنم هیهات هستم دانشجو ترم ۸ مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
در کنکور ارشد وزارت علوم امسال در چه رشته های ازمون دادید؟ رتبه و درصد های که اوردین در درس های مختلف چقدر بوده است؟
مجموعه ایمنی صنعتی شرکت کردم که دو تا زیر مجموعه داره یکی ایمنی صنعتی و دومی HSE
زبان عمومی و تخصصی 66.67% ، ریاضیات و آمار مهندسی سفید، بهداشت محیط کار 20% ، ایمنی محیط کار 21,67% و مجموعه دورس تخصصی هم سفید بوده.
در رشته اول ایمنی صنعتی رتبه ۶ و HSE رتبه ۱ و کسب کردم
با توجه به اینکه شما امسال برای دو رشته HSE و ایمنی صنعتی ازمون دادید و در هر کدام رتبه تک رقمی اوردید از این دو کدام رشته را مقطع ارشد انتخاب خواهید کرد و چرا؟
اولویتم بیشتر HSE هستش اولا به خاطر علاقه ام چون دوس ندارم خیلی وارد فاز ایمنی محض بشم و دروس HSE و محیط زیستی برام جذاب تره.
ایا تو رشته های ازمون وزارت بهداشت هم شرکت کردید اگه شرکت کردید و رتبه تان خوب باشد ترجیح می دهید وزرات علوم را انتخاب کنید یا وزارت بهداشت را ؟
بله شرکت کردم و اولویتم با رشته های وزرات بهداشت هست ترجیح میدم با همین وزارت بهداشت ادامه بدم و رشته خودم یعنی بهداشت حرفه ای و بخونم اولویت بعدیم هم HSE وزارت بهداشته که در صورت قبولی اون و ادامه بدم اگر وزارت بهداشت نشد رشته های وزارت علوم و انتخاب می کنم برای ادامه
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انشاالله تا پایان تیر ماه فارغ التحصیل میشم دقیقا نمی دونم ولی الان معدلم حدود 17 هستش، نه فقط دانشجو البته کارآموز بودم.
تقريبا از چه زماني مطالعه براي آزمون را شروع كرديد؟ و روزانه چند ساعت ميخوانديد؟
تقریبا از بهمن ماه شروع کردم و ساعات مطالعه منظمی نداشتم هر وقت که ساعت خالی داشتم مطالعه می کردم چون برنامه کارآموزی فشرده ای داشتم وقت آن چنانی برای مطالعه نداشتم.
در طول مطالعه نااميد هم مي شديد؟ چه عاملي در درس خواندن شما با انرژي دوباره نقش داشت؟
خب ناامید که نه ولی خستگی چرا پیش میومد، بیشتر خانواده و اطرافیان بهم انرژی میدادن که دوباره درس بخونم و شروع کنم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مجموعه ایمنی صنعتی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
خب برای زبان من خدارو شکر پیشینه خوبی داشتم و تلاش زیادی نمی خواستم اما با این حال لغات 504 و TOEFL تسلط تقریبا کامل داشتم و نزدیک به امتحان هم مجموعه سوالات زبان ایمنی صنعتی را کار کردم ، برای دروس ایمنی و بهداشت خب منابع متفاوت و متنوعی هستش من بیشتر با خواندن سوالات کنکور درس میخوندم ، مجموعه سوالات ایمنی صنعتی تو سالای گذشته و مرور می کردم و جاهایی که ضعف داشتم به منابع مراجعه میکردم، برای ریاضی مسلما راهنمای خوبی نمی تونم باشم، برای دروس اختصاصی هم همینطور، خودم کتاب خاصی مطالعه نکردم که توصیه کنم.فقط به دوستانم توصیه اکید می کنم که به هیچ عنوان سوالات شک دار و نزنن چون درصدهای من را مخصوصا در درس های بهداشت و ایمنی نمره منفی کاهش داده.
فكر ميكنيد رقباي جدي شما بيشتر از كداميك از رشته هاي ليسانس هستند؟ به چه دليل؟
فکر نمی کنم خیلی به رشته بستگی داشته باشه چون نتیجه به نظرم خیلی وابسته به زبان انگلیسی هستش، و کلا افرادی که پایه زبان و ریاضیات قوی تری دارن رقبای جدی تری هستند.
در مورد رشته اي كه قبول شديد بيشتر بگوئيد. آينده رشته مجموعه ایمنی صنعتی را چطور مي بينيد؟
راستش من چون بیشتر هدفم کنکور وزارت بهداشت بود خیلی راجع به این رشته ها اطلاعات نداشتم و این چند روز با تحقیقاتی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که ایمنی صنعتی رشته ای هستش که بیشتر برای آقایان بازار کار داره و به علت کمرنگ شدن مسائل بهداشتی تو این رشته ممکنه مورد علاقه خیلی ها نباشه ولی خب آینده هر رشته ای می تونه روشن باشه بستگی به خود فرد داره.
از اینکه شما بیش از 2 ساله عضو انجمن بهداشت حرفه ای ایران هستید وب سایت انجمن بهداشت حرفه ای ایران را چطور ارزیابی می کنید؟
بدون اغراق مطالب وب سایت خیلی به من کمک کرد، از نظر جزوه ها، نرم افزارها و مطالعه گروهی که برای ارشد گذاشته میشه خیلی خوبه، همه سرفصل ها و موضوعاتی که یک مهندس بهداشت حرفه ای ممکنه راجع بهش احتیاج به اطلاعات داشته باشه در وب سایت انجمن بهداشت حرفه ای ایران پیدا میشه,به نظرم جامع و کم نقص هستش. البته همیشه جای پیشرفت و بهتر شدن هست
انگار در برخی موضوعات مطالب کمتری هستش به عنوان مثال میشه به ارگونومی بیشتر پرداخته شه و البته بحث آزمون های آنلاین هم که نظر سنجیشو رو سایت دیدم خیلی مفیده.
ممنونم از اینکه برای دوستانتان وقت گذاشتید. در نهایت چیزی هست که میخواستید بگویید و ما از شما نپرسیدم؟
خواهش میکنم، نه تقریبا همه چیز گفته شد فقط این که به خدا توکل کنند و تسلیم نشن.