[-]
کلمات کلیدی
تکنيک مراقبت‏های پرستاران انسانی قلب استفاده شناسايی ارزيابی بخش از ويژه‏ خطاهای

شناسايی و ارزيابی خطاهای انسانی پرستاران بخش مراقبت‏های ويژه‏ قلب با استفاده از تکنيک
#1
شناسايی و ارزيابی خطاهای انسانی پرستاران بخش مراقبت‏های ويژه‏ قلب با استفاده از تکنيک CREAM    

نویسندگان: ايرج محمدفام، مريم موفق، عليرضا سلطانيان، محسن صلواتی ، سعيد بشيريان *    
استاديار آموزش بهداشت ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، bashirian@umsha.ac.ir    

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

چکيده مقاله:    

مقدمه:
رويدادهای نامطلوب آسيب‏ها و مشکلاتی هستند که بيش‏تر از بيماری اصلی، از مديريت درمان منتج مي‏شوند. اساساٌ بخش مراقبت‏های ويژه به عنوان مکان‏های قابل توجه خطاهای انسانی و رويدادهای نامطلوب قابل پيشگيری در سيستم مراقبت از سلامت هستند. مطالعه حاضر به منظور شناسايی و ارزيابی ماهيت و علل خطاهای انسانی در ميان پرستاران بخش مراقبت‏های ويژه‏ قلب در يک بيمارستان آموزشی در شهر همدان انجام گرفت.
مواد و روشها:
اين پژوهش به صورت کيفی و مقطعی و با استفاده از تکنيک CREAM انجام شد. در اين مطالعه پس از آناليز سلسله مراتبی وظايف پرستاری، برگه‏کار تکنيک CREAM از طريق مشاهده، مصاحبه با پرستاران و بررسی اسناد مرتبط تکميل گرديد. ‏اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم‏ افزار SPSS-16 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

نتايج: يافته‏ها نشان مي‏دهد که بيشترين احتمال وقوع خطا در وظايف تنظيم و بکارگيری DC شوک در موارد ضروری، ثبت داده در سيستم جامع بيمارستانی، اعلام کد و شروع اقدامات احياء قلب و ريه(CPR) به ترتيب با ميزان احتمال کلی 0/02108، 0/02088و 0/02086 وجود دارد. کمترين احتمال وقوع خطا نيز بترتيب در وظايف تعيين نيازهای تغذيه ای و رژيم غذايی، گاواژ و انجام مراقبت‏های لازم و دادن داروهای خوراکی به ترتيب با ميزان احتمال کلی 0/01100، 0/01013و 0/0966 بود.
نتيجه‏ گيری: اصلاح شيفت کاری پرستاران، ارائه آموزش‏های کاربردی و مداوم و هم‏چنين کاهش وظايف اضافی از مهم‏ترين راهکارهای پيشنهادی در بهبود شرايط موجود و در نتيجه کاهش نرخ خطاهای انسانی مي‏باشند.

واژه‌های کلیدی: ايمنی، خطای انسانی، تکنيک CREAM، بخش مراقبت‏های ويژه‏ قلب،

نوع فایل:PDF
تعداد صفحات:9
منبع:مجله ارگونومی

.pdf   iehfsj-v2n1p27-fa.pdf (اندازه 488.74 KB / تعداد دانلود: 96)
پاسخ
  


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان