مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 99 - نسخه قابل چاپ +- انجمن بهداشت حرفه ای ایران (https://www.occupationalhealth.ir) +-- انجمن: دکترا و ارشد بهداشت حرفه ای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-117.html) +--- انجمن: ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، ارگونومی و ایمنی صنعتی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-158.html) +---- انجمن: مصاحبه با رتبههای برتر ارشد مهندس بهداشت حرفهای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-120.html) +---- موضوع: مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 99 (/thread-4684.html) |
مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 99 - masoomi - 11-25-2020 مصاحبه با رتبه 1 دکترای بهداشت حرفه ای سال 99 مصاحبه کننده: سرکار خانم نفیسه میرنظامی تاریخ مصاحبه: 1399 مصاحبه با رتبه 10 کنکور ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای سال 94 سلام و تشکر و عرض ادب خدمت همه دوستان زهرا بیگ زاده متولد 1371 از دیار کریمان شهر کرمان هستم. در مقطع ارشد از کدام دانشگاه، چه رشته ای، چه سالی و با معدل چند فارغ التحصیل شده اید؟ بنده ارشد خودم رو در رشته مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1397 با معدل 17.23 به پایان رسوندم. برای قبولی از سهمیه خاصی استفاده کرده اید؟ خیر سهمیه خاصی نداشتم. در آزمون دکترا نمرات کتبی و مصاحبه شما به چه شکل بود و نقاط قوتی که به قبولی شما کمک کردند رو لطفا بفرمایید . درصد بهداشت حرفه ای: نمره خام= 30.3 %، نمره تراز= 100 % آمار و روش تحقیق: نمره خام= 38.3 %، نمره تراز= 63.88 % استعداد تحصیلی: نمره خام= 16.6 %، نمره تراز= 31.91 % نمره مصاحبه از 30 : 28.1 نمره کل تراز: 98.1 نمره تخصصی و مصاحبه بالا از نقاط قوت بنده بود که با داشتن هدف مشخص و تلاش برای همه دوستان قابل دستیابی هست. برای چندمین بار در آزمون دکترا شرکت کردید و در صورت شرکت چند باره نقاط ضعفی که مانع از قبولی شما شد چه مواردی بودند ؟ برای دومین بار بود که شرکت می کردم ولی سال گذشته هدفمند نبود و هیچ مطالعه ای نداشتم. آیا در حین مطالعه شاغل هم بودید و این مورد چه تاثیری بر نحوه مطالعه شما داشت؟ بله در دانشگاه علوم پزشکی کرمان مشغول به کار بودم که باعث می شد نسبت به دوستانی که در صنایع مشغول به کار هستند. وقت آزاد بیشتری داشته باشم. علاوه براین شرایط برای نوشتن مقاله و طرح هم در دانشگاه بیشتر هست. از چه زماني مطالعه براي آزمون دکترا رو شروع کردین و آیا در دکترا هم مثل سایر مقاطع مقدار ساعت مطالعه مورد مهمی محسوب می شود؟ من تقریبا از مهرماه شروع به مطالعه کردم ولی دوستانی هم بودن که از دی و بهمن شروع کردن و جزو قبولی های امسال هستند. به نظر من سبک و کیفیت خوندن خیلی مهم تر از ساعت مطالعه ست. کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس به تفکیک کدام ها هستند؟در صورت تمایل برای هر درس به ترتیب الویت مطالعه بفرمایید. براساس تعداد سوالات هر درس در آزمون، دروس به ترتیب اولویت شامل عوامل شمیایی وکنترل آلاینده ها، ایمنی، سم شناسی، صدا و ارتعاش، ارگونومی، کنترل گرما، روشنایی و پرتو هستند که دوستان برای مطالعه میتونن از منابع زیر استفاده کنن. عوامل شیمیایی: ✓ پاک کننده های هوا(الیف اوییس تئودورو ترجمه دکتر جعفری) ✓ روشهای مهندسی کنترل آلودگی هوا روشهای کنترل ذرات (دکتر بهرامی) ✓ جزوه کنترل آلاینده های دکتر فریده ✓ سوالات آخر فصل کتاب Louis Theodore Air pollution control equipment calculations ✓ نمونه برداری و تجزیه آلاینده های هوا (دکتر بهرامی) - 3 جلد ✓ جزوه آماده سازی نمونه دکتر شاه طاهری سم شناسی: ✓ سم شناسی شغلی، صنعتی و محیطی ترجمه دکتر شاه طاهری (سه جلد) ✓ سم شناسی شغلی استیسی ✓ سم شناسی شغلی دکتر شاه طاهری- ✓ جزوه خلاصه سم شناسی ویلیامز ✓ درسنامه جامع سم شناسی شغلی خانم مهندس نفیسه نصیرزاده صدا و ارتعاش: ✓ مهندسی صدا و ارتعاش: در صنعت و محیط زیست (دکتر گلمحمدی) ✓ مبانی اکوستیک و مهندسی کنترل صدا در صنعت ✓ سوالات کتاب industrial_noise_control_fundamentals_and_applications روشنایی: ✓ مهندسی روشنایی دکتر گلمحمدی ✓ جزوه روشنایی دکتر ذاکریان پرتو: ✓ بهداشت پرتوها هرمان سمبر ✓ جنبه های بهداشتی پرتوهای یونساز (دکتر منظم) ✓ جزوه پرتو دکتر نصیری تنش های حرارتی: ✓ انسان و تنش های حرارتی محیط کار (دکتر فریده) ✓ تنظیم شرایط جوی دکتر گل محمدی ✓ جزوه کنترل شرایط جوی دکتر نصیری و دکترفریده ایمنی: ✓ ایمنی برای مهندسی (تالیف بروئر، ترجمه محمد فام) ✓ مهندسی حریق گلمحمدی ✓ ایمنی کاربردی در صنایع (دکتر حبیبی) ✓ ایمنی و خطای انسانی: شناسایی، ارزیابی و مدیریت خطاهای انسانی و واکاوی قابلیت اطمینان انسان (دکتر جهانگیری) ✓ مدیریت و ارزیابی ریسک (دکتر جهانگیری) جلد - 1 و 2 ارگونومی: ✓ کتاب مهندسی عوامل انسانی در صنعت و تولید(مارتین هلاندر ترجمه چوبینه) ✓ روش های ارزیابی پوسچر کیخامقدم ✓ پاور های آموزشی دکتر سراج و دکتر ذاکریان برای مصاحبه دکترا چه مواردی باید مدنظر داوطلب باشه که داوطلب باید در دوره ارشد به جمع آوری این موارد توجه ویژه داشته باشد؟ برای مصاحبه تدریس، مقالات (به ویژه مقالات پایان نامه بر اساس جایگاه داوطلب در بین نویسندگان و نمایه و ایمپکت فاکتور ژورنالی که مقاله در آن به چاپ رسیده)، طرح های تحقیقاتی، کتاب مورد تایید شورای انتشارات و انجمن علمی دانشگاه و ثبت اختراع دارای امتیاز هستند. با توجه به اینکه امتیاز مصاحبه سال آینده (بر خلاف امسال که 30 بود) 50 هست بنابراین بهتر هست داوطلبان عزیز نهایت تلاششون رو برای به دست آوردن حداکثر امتیاز از این بخش بکنند . لطفا در صورت تمایل مواردی که در مصاحبه دکترا داشتید مثل مقاله،کتاب، تدریس و... رو برای راهنمایی بیشتر داوطلبین بیان کنید . ✓ 4.25 تدریس در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ✓ برگزاری کارگاه آشنایی با اصول اولیه Systematic Review در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ✓ 2 طرحه تحقیقاتی مصوب ✓ 8 مقاله ISI و Scopus و 1 مقاله ISC ✓ 5 مقاله ارائه شده در همایش (1 سخنرانی و 4 پوستر) آیا همچنان در آزمون دکترا زبان حائز اهمیت هست و برای زبان چه منبع مطالعاتی داشتید؟ با توجه به اینکه از امسال یکی از مباحث امتحان زبان خواهد بود پس همچنان اهمیت خواهد داشت و دوستان باید سعی کنند همزمان همزمان با دروس اصلی، زبان رو هم مطالعه کنند. بنده برای مطالعه زیان از کتاب " FAST Grammar " , " Fast Reding " و "کتاب جامع تافل لانگمن" کمک گرفتم . ویژگی خوب این کتاب ها این بود که فقط نکات و اصول لازم برای جواب دادن به تست ها رو ذکر کرده و از گفتن نکات اضافی پرهیز کرده بودن. برای دروسی مثل آمار و استعداد تحصیلی با توجه به مشخص نبودن رفرنس مشخص شما چه منبعی رو پیشنهاد می دهید؟ برای روش تحقیق از پاورهای آموزشی دکتر حق دوست استفاده کردم که واقعا مفید بودن. در ارتباط با آمار هم منبع خاصی نداشتم. براساس سوالات آمار دو سال اخیر به صورت مبحثی از منابع مختلف استفاده می کردم. برای دروسی که از جزوه اساتید مطرح استفاده کردید، سایر داوطلبین چطور میتوانند به این جزوات دسترسی داشته باشند ؟ تا حد توان جزواتی رو که بتونم اسکن کرده و یا تایپ می کنم و در اختیار دوستان قرار میدهم . چه توصیه هایی به داوطلبان در مورد دروس، نحوه مطالعه و آزمون دار ید ؟ مهمترین نکته ای که من همیشه به تمام دوستان پیشنهاد می کنم این هست که قبل از اینکه شروع به خوندن کنن حتما سوالات چند سال اخیر رو مطالعه و تجزیه تحلیل کنن تا هم با سبک سوالات آشنا شن و بدونن چطور باید بخونن و هم اینکه قسمت های مهم منابع رو پیدا کنن و بتونن متمرک زت ر مطالعه کنن. و خواهشی که ازشون دارم این هست که خودشون رو با منابع مختلف گیج نکنن. همیشه کیفیت بهتر از کمیت هست. در عوض اینکه وقت خودتون رو صرف کنین و انواع منابع رو مطالعه کنین سعی کنین قسمت های مهم رو پیدا کنین و تمرکزتون رو روی این قسمت ها بگذارین. و با توجه به اینکه دروس ما به شدت ف رار هستن سعی کنید با توجه به سوالات از قسمت ها و فرمول های مهم نت برداری کنید تا دو هفته آخر به طور کامل وقتتون رو روی نکته ها بگذارین و برای خودتون یادآوری کنین. فکر میکنید ادامه راه بعد از قبولی به چه شکل خواهد بود؟ آیا تدریس الویت شما هست؟ احتمالا راه پر فراز و نشیبی پیش رو خواهد بود که امیدوارم با موفقیت پشت سر گذاشته بشه.. تدریس و تحقیق از علایق من بوده و امیدوارم بتونم به هدفم برسم. سخت ترین قسمت مطالعه برای مقطع دکترا چی هست و در واقع سخت ترین قسمتی که در طی دوره مطالعاتی برای شما به وجود آمد را برای ما بفرمایید.. گرفتن نمره زبان سخت ترین قسمت بود که واقعا وقت و انرژی زیادی رو ازم گرفت و البته در نهایت امتیازی هم نداشت. - اگر مطلبی یا پیشنهادی هست که دوست دارید با داوطلبین سالهای بعد مطرح کنید در خدمت شما هستیم سوالاتتون جامع و خوب بود. برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم |