انجمن بهداشت حرفه ای ایران
رشته ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای - نسخه قابل چاپ

+- انجمن بهداشت حرفه ای ایران (https://www.occupationalhealth.ir)
+-- انجمن: دکترا و ارشد بهداشت حرفه ای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-117.html)
+--- انجمن: ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، ارگونومی و ایمنی صنعتی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-158.html)
+---- انجمن: اطلاعیه‌های آزمون ارشد بهداشت حرفه‌ای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-212.html)
+---- موضوع: رشته ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای (/thread-3981.html)



رشته ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای - masoomi - 07-02-2019

رشته ارشد مهندسی بهداشت حرفه‌ای
تا دیروز بهداشت و مسائل بهداشتی ما را به یاد درمانگاه‌های محلی و تزریقاتچی‌ها می‌انداخت اما امروزه وضع فرق کرده در بزرگ‌ترین مراکز صنعتی تا کوچک‌ترین کارگاه‌های قالی بافی چون انسان وجود دارد باید بهداشت در حد کمال خود رعایت گردد. علم بهداشت حرفه‌ای یکی از شاخه‌های علوم بهداشتی بوده که به مسائل و مشکلات شغلی می‌پردازد. 
در دهه‌های اخیر در کشورهای توسعه یافته به علت نیاز روز افزون به حل مشکلات شغلی رشد شایانی را به همراه داشته است و در کشورهای در حال توسعه نیز در جهت پایداری توسعه (اقتصادی – اجتماعی –انسانی) جایگاه ویژه‌ای را دارا می‌باشد. 
لذا با عنایت به این مهم و برای نیل به خودکفایی صنعتی کشور و توسعه پایدار باید این علم توسعه روز افزون یافته و در جهت بهینه سازی کار، شرایط کار و محیط کار و ارتقا سطح بهره‌وری کمک و بهره لازم را فرا گرفت. 
به همین منظور ایجاد دوره کارشناسی آرش و مقاطع بالاتر تحصیلی از ضرورت ویژه‌ای برخوردار است. 
هدف دوره: هدف از ایجاد دوره کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای تربیت افرادی است که بتوانند در مؤسسات مختلف آموزشی و پژوهشی و اجرایی و مراکز صنعتی و سایر محیط‌های اشتغال مستقر شده به تدریس و پژوهش و اجرا و یا هدایت برنامه‌های بهداشت حرفه‌ای (بهداشت و ایمنی صنعتی) بپردازند. 
طول دوره و شکل نظام: طول دوره کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای حداقل 2 سال بوده و نظام آموزشی آن مطابق آئین نامه آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب شورای عالی برنامه ریزی می‌باشد. 
ضرورت و اهمیت: با عنایت به توسعه پایدار و داشتن نیروی کار سالم و محیط کار مناسب ضرورت ایجاد رشته بهداشت حرفه‌ای بیش از پیش نمایان می‌گردد. 
متخصص مزبور قادر خواهند بود در شناسای، ارزشیابی، کنترل عوامل زیان آور ناشی از کار و محیط کار که دارای ماهیت‌های فیزیکی، شیمیایی زیست محیطی، ارگونومی، حادثه‌ای. اجتماعی می‌باشند. 
تحقیق و اقدامات لازم را به عمل آورند و در جهت حفظ و ارتقا سطح سلامتی (جسمانی، روانی، اجتماعی)گام‌های موثری بردارند. 
بالأخص اهمیت این رشته زمانی مشخص‌تر می‌گردد که فکر کنیم به چه میزان نیروی انسانی، اقتصادی، اجتماعی صرف می‌شود تا نیروی متخصص و ماهر تربیت گردد. لذا حفظ این نیروهای مولد جامعه و بهبود شرایط محیط کار از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد. 
سطوح رشته: کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکترا