ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول - نسخه قابل چاپ +- انجمن بهداشت حرفه ای ایران (https://www.occupationalhealth.ir) +-- انجمن: بهداشت حرفه ای، ارگونومی، ایمنی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-72.html) +--- انجمن: مقالات و مجلات بهداشت حرفهای، ارگونومی و ایمنی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-226.html) +---- انجمن: مقالات بهداشت حرفه ای (https://www.occupationalhealth.ir/forum-45.html) +---- موضوع: ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول (/thread-2820.html) |
ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول - occupational - 06-10-2018 ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد اکبر برزگر شنگل، هدایت عباسی، امید ساکی چکیده زمینه و هدف: شرایط جوی محیط کار در بهداشت حرفه ای در رده عوامل فیزیکی زیان آور تقسیم بندی می شود و پایش فردی، محیطی و کنترل این عامل زیان آور در محیط های کار براساس مقررات بهداشتی الزام گردیده است. لذا دراین مطالعه چگونگی مواجهه کارگران با گرما و میزان تنش گرمایی در نانوایی های سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه را در آذر و دیماه 1392مورد بررسی قرارداده ایم. روش بررسی: دراین مطالعه، از میان 213 نانوایی لواش سنتی و ماشینی سطح شهرکرمانشاه، تعداد 63 نانوایی با 116 نفر شاغل به طور تصادفی انتخاب گردید و شاخص استرس گرمایی WBGT درناحیه کمر و نزدیک به شاطر اندازه گیری شد. همچنین از پرسشنامه ارزیابی مقدماتی تنش گرمایی، جهت بررسی عوارض انتزاعی ناشی از گرما برای کلیه افراد شاغل در نانوایی های مورد مطالعه استفاده شده است. یافته ها: نتایج اندازه گیری ها نشان داد که میانگین شاخصWBGT در نانوایی های لواش ماشینی 2.79±25.63 درجه سانتیگراد و میانگین شاخصWBGT در نانوایی های لواش سنتی 2.82±28.55 درجه سانتیگراد بود، که بصورت معناداری شاخص WBGT در نانوایی های لواش سنتی بیشتر از نانوایی های لواش ماشینی میباشد(0.05>p). همچنین در استخراج عوارض انتزاعی براساس پرسشنامه، مشخص گردید، 64.6درصد از شاغلین مورد مطالعه در هردو گروه لواش سنتی وماشینی از دردهای عضلانی رنج میبرند. نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد درفصل زمستان نیز، شاخص استرس گرمایی WBGT درنانوایی های لواش سنتی بیشتراز حدمجاز بوده و از این نظر سلامت کارگران در نانوایی های سنتی شهر کرمانشاه نگران کننده است. همچنین این مطالعه نشان داد بیشتر کارگران شاغل در نانوایی های شهر کرمانشاه از دردهای عضلانی رنج می برند، لذا تحقیقات بیشتر برای ارائه راهکار مناسب جهت کاهش عوارض اسکلتی عضلانی کارگران شاغل درنانوایی ها توصیه می گردد. کلیدواژه ها: استرس گرمایی، WBGT، نانوایی، کرمانشاه نوع فایل:PDF تعداد صفحات: 8 [attachment=2541] منابع مورد استفاده: |